25 paź 2013

Zapiekanka makaronowa z trzema serami na Światowy Dzień Makaronu

Z założenia miała to być pizza makaronowa.
Jednak wyszła zapiekanka :P



3 porcje

1 porcja: 376kcal, białko:22g, węglowodany:28g, tłuszcz:20g

100g makaronu ryżowego
ser typu gouda, 70g
ser brie, 70g
tofu, 70g
2 jajka
sól, pieprz
ulubione zioła

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Ostudzić.

W kubku roztrzepać jajka z sola, pieprzem i ulubionymi ziołami. Dodać połowę sera gouda, pokrojonego drobno lub startego na tarce o grubych oczkach. Mieszanka zalać makaron, wymieszać. Wyłożyć wszystko do naczynia żaroodpornego.
Na wierzchu ułożyć pozostała goudę oraz resztę serów pokrojonych w kawałeczki.
Doprawić wszystko ziołami.

Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180st.C około 30 minut.


1 komentarz:

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...