16 maj 2013

Zupa z cukini i zielonego groszku

 


1 spora cukinia 
2 szklanki zielonego groszku
3 łyżki masła 
szklanka mleka
pęczek szczypioru
sól, pieprz 

Cukinię pokroić w plasterki.
Masło rozgrzać w ganku, wrzucić cukinię i przesmażyć ją kilka minut. Następnie dodać groszek. Zalać 2 szklankami wody. Posolić. Dusić na małym ogniu ok. 10 minut. 
Wlać mleko. Gotować jeszcze z 5 minut.
Szczypior posiekać (odrobinę odłożyć), dodać do zupy. Chwilę jeszcze pogotować. 
Wszystko zmiksować. 
Zupę doprawić solą i pieprzem. Udekorować szczypiorem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję, że do mnie zajrzałeś.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...