Najłatwiejsza.
Najszybsza.
Chyba najpopularniejsza wśród polskich dzieciaków :)
Pyszna.
Sycąca.
Zdrowa - pomidory po podgrzaniu uwalniają swoje drogocenne właściwości.
Czerwona.
Pomidorowa.
:)
Najszybsza.
Chyba najpopularniejsza wśród polskich dzieciaków :)
Pyszna.
Sycąca.
Zdrowa - pomidory po podgrzaniu uwalniają swoje drogocenne właściwości.
Czerwona.
Pomidorowa.
:)
2 porcje
1 porcja: 264kcal, białko:8g, węglowodany:51g, tłuszcz:6g
puszka pomidorów, 400g
5 czubatych łyżeczek koncentratu pomidorowego
500ml wody
sól, pieprz
suszona bazylia
50g śmietany bądź jogurtu naturalnego
100g brązowego ryżu
Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy. Mieszamy. Solimy i pieprzymy. Doprawiamy bazylią. Wstawiamy na ogień.
Gdy zupa zacznie wrzeć, zmniejszamy płomień pod garnkiem, wsypujemy ryż i gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie dodajemy śmietanę, mieszamy. Do śmietany, przed wlaniem do zupy, dodajemy szczyptę soli po to, aby się nie zważyła.
Podgrzewamy, aż zupa zacznie bulgotać.
Ściągamy z ognia, przykrywamy pokrywką i odstawiamy na trochę, aż ryż napęcznieje.
Przed podaniem możemy udekorować kleksem śmietany.
moja ulubiona :)
OdpowiedzUsuńnajprostsza i najlepsza :)
OdpowiedzUsuńMasz rację to szybka zupa, zawsze robię ją awaryjnie gdy mam mało czasu :)
OdpowiedzUsuńNo i to ulubiona zupa Mojego Lubego :)
widzę, że sporo jest amatorów pomidorówki :) ta wersja to akurat jest dość prosta, jeśli chodzi o składniki. Zawsze można ją podkręcić dodatkowymi gradientami, no, ale akurat nie chciało mi się nic specjalnego gotować, to szybciutko zrobiłam taką zupę ;)
OdpowiedzUsuń